REMOTE SUPPORT | ISO27001:2013
[X]
Bel ons: 020-262 42 55

Case Studies

Protravel International

PROTRAVEL INTERNATIONAL WEET UIT ERVARING DAT HUN DATA VEILIG EN EENVOUDIG OP TE HALEN IS MET KeepItSafe®

Case Study downloaden »

DE UITDAGING

Protravel International Inc. dat werd opgericht in 1984 is een dynamische reisbureaugroep met een jaarlijkse omzet van bijna $700 miljoen. De 780 werknemers van Protravel verspreid over 24 locaties gebruiken hun expertise op het gebied van bestemmingen, internationaal vervoer en competitieve producten om de best mogelijke reismogelijkheden te zoeken voor hun uiterst gevarieerde klantenbestand.

Toen Lou Moran bij Protravel kwam werken als Chief Technology Officer in hun New York City hoofdkantoor, stelde hij vast dat hun bestaande standaard tape back-up systeem een “verschrikkelijke puinhoop” en “een verschrikking om te beheren” was. “We voerden één back-up ’s nachts en één back-up overdag uit en de back-up van de informatie werd op een belachelijke manier uitgevoerd. De hele bedoening betekende een enorm tijdsverlies voor mijn personeel”, zegt Moran. “Ik wist zelfs niet zeker of het tapesysteem werkte en of de back-ups er zouden zijn als we een herstel moesten uitvoeren.”

DE OPLOSSING

Moran legt uit dat van veel van de kritieke data bij Protravel al een back-up gemaakt werd door hosted reisapplicaties. Dus ze probeerden eerst om hun data op te slaan op een NAS (Network Attached Storage Device) om te voldoen aan hun resterende back-up behoeften. “Het werkte fantastisch voor de hoeveelheid informatie die we hadden, maar het bevond zich nog steeds op de locatie en dat was een risico”, zegt hij. Moran had KeepItSafe al bij een eerder bedrijf gebruikt en was zeer onder de indruk van het bedrijf.

Voor Protravel keek hij eerst naar een paar minder dure hosted backup opties, maar uiteindelijk koos hij voor de provider die hem eerder een onberispelijke service had verleend. “Deze minder dure oplossingen zijn fantastisch om back-ups te maken van bestanden op je toestel thuis, maar ze kunnen geen bedrijfssysteem aan,” legt Moran uit. “Wanneer je in paniek raakt omdat je net je systeem hebt gecrasht, wil je KeepItSafe aan de andere kant van de lijn. Je wil niet al je data met een goedkopere back-up service riskeren.”

DE RESULTATEN

“KeepItSafe is onberispelijk, we hoeven ons eigenlijk niet meer te bekommeren om back-ups”, zegt Moran. Protravel maakt gebruik van KeepItSafe om een back-up te maken van data van lokale Microsoft applicaties inclusief SQL, Office, SharePoint en Active Directory, alsook hun webservers. Bovendien vonden ze KeepItSafe handig voor de laptops van hun mobiele gebruikers. Deze mobiele gebruikers moesten hun laptops op donderdagavond aankoppelen. Indien één van de mobiele gebruikers vergeet om hun laptop aan te koppelen, brengt KeepItSafe het team van Moran onmiddellijk op de hoogte. Naast de externe gebruikers maakt KeepItSafe nu ook back-ups van 13 servers bij Protravel.

“De KeepItSafe service is zo gebruiksvriendelijk”, zegt Moran, “dat toen ik deze voor het eerst begon te gebruiken, ik het meeste moeite had met het aanvaarden van hoe eenvoudig het was!” Omdat de service zo naadloos werkt, hoeft Moran zich niets meer aan te trekken van back-ups. Maar Protravel heeft gebruik moeten maken van de KeepItSafe back-ups. “Onze serverkamer werd zeer heet en onze servers begaven het”, zegt hij. “We hebben hele servers hersteld met KeepItSafe. De laatste keer dat het gebeurde was ik niet op kantoor. Mijn team werkte met KeepItSafe en het is zo eenvoudig, dat ik niets hoefde te doen.”

Moran is zo onder de indruk van de bewaking van Protravel’s account, de professionele en vriendelijke klantendienst, en extreme gebruiksvriendelijkheid van de service, dat hij wou dat al zijn hosted applicatierelaties zo vlot liepen als die met KeepItSafe. “We zijn niet de grootste klant van KeepItSafe, maar daar merk je niets van als je kijkt naar de aandacht voor detail die ze aan boord leggen voor ons ”, zegt hij. “Ik wou dat ze onze andere diensten konden overnemen! Ik wil dat al mijn leveranciers ons behandelen alsof we hun grootste klant zijn, alsof we zo belangrijk zijn — en dat doet KeepItSafe met elke interactie met hen.”

Gereed om aan de slag te gaan?

Bel 020262 4255 of vul het onderstaande formulier in en een KeepItSafe vertegenwoordiger zal onmiddellijk contact opnemen met u.Door verder te gaan met het gebruik van deze website geeft u aan in te stemmen met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid